Quantcast
Channel: UKM-festivalen i Aust-Agder
Viewing all 157 articles
Browse latest View live

Den sceneflinke firkløveren fra Arendal

$
0
0

http://www.youtube.com/watch?v=O80BiZhkc_Q

Dette er  tre av de fire bladene i firkløveren Ida Mathilde Hiis, Malin Andrea Eriksen , Sofie Isberg Wilson og Ingrid Timland Sveen som skal lede Fylkesmønstringen for UKM 20. april i Arendal. 

 

malin artikkel
Malin Andrea Eriksen er konferansier i årets UKM. 

Malin Andrea Eriksen (16) fra Arendal er konferansier for årets Fylkesfinale i Aust-Agder. Malin meldte seg på som konferansier, fordi hun ville ha en utfordring og ville stå på scenen.

- Siden jeg hverken har talent i sang eller dans, så er dette en fin mulighet til å få stå på scenen, forklarer hun.

Men hvordan er det egentlig å stå på scenen foran så mange mennesker? – Det første man tenker når man kommer opp på scenen foran så mange mennesker er, shit! Man tenker at man aldri kommer til å klare dette. Man må egentlig bare manne seg selv opp, og si til seg selv at dette får man til, og dette blir gøy. Med en gang man går ut på scenen forsvinner all nervøsiteten, og alt blir bare kjempe gøy. Også er det jo litt kult å stå foran 700 mennesker og ta imot den bølgen med jubel. Det er jo den største ego-boosten man kan få. Det hele er bare utrolig moro! Forteller Malin.

Men det å være konferansier er ikke noe for alle. Som konferansier er det flere egenskaper som er gode å ha.  - Egenskapene en konferansier burde ha er blant annet og ikke være redd for å drite seg ut. En konferansier som er høytidelig, stram og ikke gir noen ting av seg selv er som regel kjedelig. Det beste er om man tør å være seg selv fullt ut, og i tillegg kunne komme med litt humor. Også må man kunne improvisere på kort varsel, forteller Malin.

SofieWilson
Sofie Wilson er en av de tre konferansierene som skal presentere UKM 2013.

Sofie går på Hisøy Ungdomsskole i 10. klasse. Hun ble med på UKM på grunn av at hun ville oppleve noe nytt. Hun var blant publikum ved UKM 2012 mens i år bestemte hun seg for å være med på programmet.

Hun har ingen tidligere erfaringer med å være konferansier. Hun valgte å delta som konferansier fordi hun har lyst til å oppleve noe nytt og spennende. Noe som inspirerte henne var også fjorårets konferansierer. -Jeg hadde lyst på en ny utfordring hvor jeg kan lære mye nytt og komme meg videre, sier hun med et smil.

Sofie sier at hovedegenskapene til en konferansier er å være veldig utadvendt  og at man må også tåle veldig mye stress. Det som er et pluss er at man bare ser de første fire fem radene, og resten er bare mørke. Noe man også må kunne for å være en god konferansier er å improvisere hvis man glemmer noe. Å dra på et smil selv om man egentlig er så nervøs at du bare har lyst til å sette deg ned å grine.

Sofie forteller videre at noe av utfordringene med å være konferansier er at det er veldig skummelt til tider, spesielt bak scenen når alle lysene i salen er på og man ser alle menneskene som strømmer inn i salen. Det kan også være veldig stressende til tider fordi man må holde seg oppdatert på programmet over kvelden og hvem av konferansierene som skal si hva.

IdaMathildeHiis
Konferansier Ida Mathilde Hiis er i full gang med å planlegge UKM-opptredenen.

Sammen med tre andre er Ida Mathilde Hiis konferansier på årets arrangement. Hun er 15 år, går sitt siste år på Stinta Skole og kommer fra Arendal.

Hun er med i ungdommens bystyre, og det var gjennom dette at hun ble spurt om å være konferansier. Uten å ha noen tidligere erfaringer med verken UKM eller det å stå på scenen, takket hun ja til å melde seg på. Hvorfor hun takket ja, vet hun ikke, men hun ville gi det en sjanse, og hun angrer ikke i etterkant. Hun har sett på UKM en gang tidligere, og synes det er en god mulighet for unge.

- Det å stå på scenen foran mange mennesker er nervepirrende, men også veldig gøy, sier hun.

Hun tror at man lett kan bli redd, dersom man ikke har stått på en scene foran mange mennesker før, men sier at hun er reddere bak scenen rett før hun skal ut. Når man først kommer ut på scenen, forsvinner litt av frykten, spesielt når man har flere rundt seg. I år skal to og to ut på scenen og presentere neste deltaker, og da blir det mest sannsynlig ikke like skummelt som det det ville ha vært om hun hadde stått alene. Den unge konferansieren mener at en konferansier må ha en evne til å snakke tydelig, ha en viss utstråling og ha god hukommelse.

Av: Sam Eyde videregående skole – Oddvar Godø Elgvin, Johanna Henriksen, Andreas Birkeland, Veronica Arnesen og Tristan Van Kaam


Videoreportasje: Rebekka Lie Johannessen

Videoreportasje:Klesdesignerne fra Grimstad

Kan dette være den nye Frode Øverli?

$
0
0

Ungdommens kulturmønstring er like rundt hjørnet, og Håkon Jøssang (15) er en av mange deltakere i Aust-Agder som gleder seg til å være en av de som går videre til landsmønstringen.

Jøssang
FRED PÅ JORDEN: Håkon(15) tegner alle bildene sine fra bunnen av og har laget sin egen tegneserie.

Håkon Jøssang er 15 år og går i 9. klasse på Birkenlund skole i Arendal. Han er deltaker på UKM med en et bidrag i kategorien utstilling. Det er mange som sender inn fotografier og tegninger i denne kategorien, for dette er et godt tilbud for unge å vise frem arbeidet sitt. Bidraget hans er en tegneseriestripe om «Fred på Jorden». Han deltar på UKM for å vise frem det han tegner og det han driver på med på fritiden, og håper andre kan ha glede av det. Ved å være med på UKM får han videreutviklet ideene og ferdighetene sine, samt få tilbakemelding.

- Ved å delta i konkurransen blir jeg mer selvstendig. Vi får jo beskjed om hvor vi skal møte, hva vi skal gjøre og lærer jo litt av det, sier han.

Han begynte å tegne da han var liten, og har alltid likt det. Han begynte ikke å tegne på pc med tegnebrett før i fjor sommer, og begynte en stripe som han kaller for «Fred på jorden». For ham er tegning kun en hobby og noe han gjør for gøy. Grunnen til at han tegner i denne tegnestilen er fordi han vil få frem ideene og budskapet sitt. Tegningene hans er ofte morsomme, og inneholder mye god humor.

- Jeg bruker omtrent tre timer på en stripe, forteller han.

jøssangbidrag

Han har en ambisjon om å bli den nye Frode Øverli og ta over hele tegneserieverden, men har en backup-plan hvor han kommer til å bare tegner litt for seg selv.

Tegneserien hans har en egen side på Facebook, og den kan du like *her*

Av: Sam Eyde VGS – Andreas Birkeland, Oddvar Elgvin, Tristan van Kaam, Veronica Arnesen og Johanna Henriksen

 

Den store fotokjærligheten

$
0
0

Malin Andrea Eriksen (16) fra Arendal, har gått videre i UKM med to bidrag, begge fotografier. Malin forteller at hun valgte å delta på UKM med foto, fordi det er noe hun virkelig brenner for.

malin artikkel
Malin Andrea Eriksen (16) deltar med foto i årets UKM

Malin forteller videre at hun har lyst til å vise sitt talent til flest mulig mennesker, slik at flest mulig får sett hva hun driver med.

- Ved å delta på UKM får man muligheten til å vise flere folk hva man kan. Du kan også skaffe deg flere venner, og det er en opplevelse i seg selv bare det å få være med å delta. Det er kanskje flere opplegg hvor man kan vise sang og dans. Men det er ikke mange muligheter for at man kan stille ut et fotografi og si: Dette her har jeg tatt.

MalinInvissible MalinOfTheRoad
 Prisoner Of The Road                                                       Invisible // Speechless

- Jeg begynte å fotografere ganske tidlig. Jeg tror jeg var 8 år gammel da jeg begynte å fotografere. Det var mest fordi jeg ville ha noen fine bilder av hunden min. Jeg begynte vel for alvor da jeg var 12 år gammel, forteller Malin. Hun føler seg mest komfortabel med portrettfotografering, men forteller at hun også liker å prøve ut andre former for fotografering. – Grunnen til at jeg liker portrettfotografering så godt er fordi det har med hvordan man ser ett menneske og hvordan det oppfører seg i ulike situasjoner. Ingen er jo like. Så det å klare å fange en personlighet på et fotografi er ikke alltid like enkelt.

Av: Sam Eyde Videregående, Andreas Birkeland, Veronica Arnesen, Oddvar Elgvin, Tristan Van Kaam og Johanna Henriksen.

Videoreportasje: Astrid Frøysnes Flaa med novellen «Bare 4 år».

$
0
0

http://www.youtube.com/watch?v=TNcuQv2IePg

-Oppgaven vi fikk var å sette oss inn i den verst tenkelige situasjonen du kunne få, og det var rundt et halvt år siden 22. juli, og jeg er veldig glad i mine to brødre, så det var den verste situasjonen jeg kunne sette meg inn i, forteller Astrid.

De tre jentene i ELF

$
0
0

De tre ELF-jentene går på tre forskjellige skoler men det hindrer dem ikke for å danse sammen som en gruppe på UKM 2013.

elf_c1_johanne
Linn Ødegaard (14), Emily Johansen (14) og Fanny Geiwald Gauperaa (14) er klare til å danse på UKM den 20. April.

- ELF står for forbokstaven i navnene våre, Emily, Linn og Fanny, sier Emily
Til tross for at de er spredd rundt på ungdomsskolene Nedenes, Froland og Birkenlund så har de klart å lage en dansegruppe sammen. De danset sammen før på Arendal Ballett Center helt siden de var små. De skal danse en blanding av moderne og klassisk dans som de har laget koreografien til selv.
- Det var jeg som kom på ideen om å melde oss på UKM. Jeg bare ringte til de to andre og de var helt med, sier Linn.
Dette er ikke første gangen jentene er med i UKM, i fjor var de også med, men da med hele dansegruppen sin fra Arendal Ballett Center, da kom de også videre til fylkesmønstringen. De erfarende danserne er fortsatt litt nervøse før mønstringen i kulturhuset.
- Det verste som kunne ha skjedd på scenen må ha vært at vi hadde glemt dansen, sier Fanny og Linn og Emliy sier seg enige med en gang.
Selv om det er noen nerver nå som det bare er litt over en uke igjen til fylkesmønstringen i Arendal, så gleder de seg til å stå på scenen for å vise frem dansen sin igjen. De gleder seg også til å se på de andre bidragene som har kommet videre.
Av: Line Middtun, Fredrik Opheim, Robert Mc Ghee, Lise Valle, Rebekka Haukeli, Tor Arne Karlsen og Johanne Ludvigsen – Sam Eyde

Pål Johan: kunstner på 14 år

$
0
0

Pål Johan er 14 år og liker å tegne arkitektur. Han går på Moltemyr Ungdomskole og ble med på UKM på grunn av læreren sin som sa at han burde delta med en tegning.

pålJohan
Ble med på UKM på grunn av læreren som sa at han burde delta med en tegning

I år har han deltatt med en tegning av en borg. Det som inspirerte han å tegne var hovedsakelig moren. I familien sin er det mange talent fulle musikere, men Pål Johan er mest interessert i tegning.

- Jeg er ikke så flink på musikk og sånn, sier han med et smil.

Ting han har lagt veldig stor vekt på er å få strekene riktig. Dette tar lang rid å mestre. Tegningen er i perspektiv. Man ser borgen fra hjørnet og ut til sidene. En annen ting han har lagt vekt på er skyggene. Han sier at det er viktig for helheten av tekningen. Det bildet han har deltatt med har tatt veldig lang tid å bli ferdig med.

Han sitt store mål er å komme videre til den nasjonale finalen. Ambisjonene for framtiden er å bli bedre i å tegne, men velger han å gå andre veier hvis han ikke blir bedre. Han ønsker få mer erfaring gjennom UKM. Han utrykker seg ikke så mye gjennom sine tegninger, men mest som hobby, men av å til uttrykker han seg gjennom sine tegninger. Det han liker best å tegne er natur og litt arkitektur.

 

Av: Sam Eyde videregående skole, Oddvar Godø Elgvin, Johanna Henriksen, Andreas Birkeland, Veronica Arnesen og Tristan Van Kaam


UKM Aust-Agder Videoreportasje: Veronica Andersen

Kill Basa

$
0
0

Rockebandet Kill Basa fra Arendal og Grimstad, skal i år delta på UKM med sangen «Collapse of the lighthouse».

KillBasa_b3_Håkon_endret

Lydsjekk på kulturhuset før konsert

Kill Basa består av fem musikere som har samlet seg til et band. Morten Roel Langemyr (gitar og vokal), Fredrik Songe (trommer), Fred Mikal Karlsen (gitar), Genver Quirino (keys) og Martin Birkedal (bass).

Morten Langemyr (gitar/vokal) og Fredrik Songe (trommer) møttes under «Barnas Konsert» i Grimstad i 2008 og begynte å snakke om å danne et band, men det var ikke før de tok kontakt igjen våren 2010, at det ble noe av.

De spiller en egenprodusert låt som heter «Colapse of the lighthouse» (før het den «The End»). De har også produsert andre låter og de har spilt inn noen demoer.

Kill Basa er en smeltedigel av ambisiøs Prog Rock og lyrisk Pop. Bandets forbilder er band som Dream Theater, Periphery, Muse, Deadmou5, Red Hot Chilli Peppers og TOTO. Den musikalske bakgrunnen til de forskjellige medlemmene er svært variert, noe som reflekteres i deres brede musikalske palett.

«Dark Before Dawn» deres første låt spilte de på Barnas Konsert der Morten og Songe først møttes. Genver Quirino kom opp med navnet «Kill Basa» inspirert av TenaciousD låta «Kielbasa».

Kill Basa har tidligere vert med på UKM, Stjerner i Sikte, Åpen Scene (Samsen Kulturhus), Kildenrock, Kjellerrock, og Rytmisk Fabrikk sin talentkonkurranse. De håper og bli oppdaget under UKM så de kan gå videre med musikken sin. Og de håper å få bli med så langt som mulig.

Unge sang- og dansetalenter

$
0
0

Fire unge talenter fra Bykle, tre dansere og en sanger, danner gruppa «Kinga».

kinga
«Kinga» har laget en bra dans med mange spennende momenter!

De fire jentene er Kinga Maciejewska (12 år), Martha Trydal (13 år), Selima Malsagova (12 år) og Sofi Ektiren (13 år). Jentene har drevet med sang og dans i flere år, og det er noe alle syntes er veldig morsomt.

UKM bidraget deres startet med at Kinga ble oppfordret av læreren sin til å melde seg på UKM, på grunn av hennes store sangtalent. Kinga selv hadde ikke lyst til å være med i begynnelsen, men da de andre tre ville være med å danse i bidraget bestemte gruppa seg for å bli med. I starten danset de for gøy, og tullet rundt. Etter hvert utviklet det seg til en flott dans, og bidraget deres begynte å ta form. De har fått god hjelp til å lage dansen deres, men de har også bestemt det meste selv.

UKM er ikke noe helt nytt for dem, jentegjengen var nemlig med på UKM for to år siden også. Den gangen deltok de også med dans, og gikk videre fra lokalmønstringen til fylkesmønstringen, akkurat som i år. Dessverre kom de ikke videre til landsfinalen, men i år håper de å ha en større sjanse.  «Vi får håpe vi kommer videre i år, det er jo det vi vil!» smiler Kinga.

Blant ungdom over hele landet er UKM veldig populært. Sofi tror at den største grunnen til det, er at alle kan få muligheten til å vise fram noe de er gode i. Det er gøy å stå på scenen, og det er en god mulighet man kan lære mye av. Jentene gleder seg til fylkesmønstringen, og har lyst til å melde seg på neste år også.

Av Sam Eyde Videregående skole – Synne Knutsen, Raymond Martinsen og Mads Braathen.

Hip hop talenter fra Bykle

$
0
0

De har danset hele livet, og nå er de klare for å entre scenen på UKM.

BeatBeast
Ingrid og John har øvd lenge og er klar for å vise dansen på UKM!

Ingrid Mjåland Tveiten (14 år) og John Saw Thein (13 år), er begge veldig glade i å danse. Ingrid elsker å danse fordi man kan slippe seg løs, og gjøre det man har lyst til å gjøre.

- Det jeg liker så godt med dans er at man kan skape sin egen verden, og vise følelser gjennom dansen, forteller John.

Gruppa meldte seg på UKM fordi de er så glade i dans, og fordi de syntes det er gøy å ha noe å øve til og å være med på en konkurranse. Ingrid har vært med på UKM to ganger tidligere, med både dans og foto. Da kom hun ikke videre til landsfinalen, men syntes det var veldig gøy å komme til fylkesmønstringen i Arendal. For John derimot er UKM litt nytt. Han har aldri vært med før, men gleder seg veldig og tror det kommer til å bli spennende å være med for første gang.

Det danserne liker best ved UKM, er nettopp det å få gjøre det de liker aller best på en scene.

-Det beste med UKM er at vi får vise hva vi kan, smiler den unge hip hop gutten. Begge ungdommene håper på å komme videre til landsfinalen, men de forteller at det er mange gode bidrag med i år og konkurransen er stor. Uansett syntes de det er gøy å delta, og det kan godt være de vil melde seg på neste år også.

Av Sam Eyde VGS – Synne Knutsen, Raymond Martinsen og Mads Braathen

 

Videoreportasje:Torjus H. Carpenter fra Birkenes står bak tegningene «Step by step» og «Drager»

Erfaren deltager

$
0
0

Mirjam Aasen (17) går på Medier og kommunikasjon på Sam Eyde Videregående Skole. Hun har tidligere deltatt i UKM tre ganger, og er nå videre til fylkesfinalene for første gang. Vi kan trygt si at hun er godt forberedt for årets UKM.

Mirjam_3b_tora

SYNGER I UKM: Mirjam synes UKM i Arendal hadde mye bedre stemming enn i Grimstad.

Mirjam har alltid hatt et godt forhold til musikk. Hun har vokst opp med musikken og brukt den til og komme igjennom både glade og triste stunder. Helt fra da hun var liten har hun både drevet med musikk, men også skrevet sine egne låter.
- Jeg har skrevet opp mot 50 sanger selv i løpet av livet mitt og trives veldig med å skrive mine egne låter, forteller Mirjam.
Sangen hun deltar med i år heter «Your heavenly way» som også er egenprodusert. I tillegg til å skrive sine egne låter spiller hun også gitar til sangene hennes som gjør det enda mer personlig.

-Å være nervøs før jeg går på senen ødelegger både opplevelsen og presentasjonen, forteller sangeren.
Hun forteller videre at litt sommerfugler i magen rett før hun går på senen bare er godt, men uten om det så er hun ikke nervøs i det heletatt får og opptre. Målet hennes med UKM er som de fleste deltagerne, nemlig å vinne hele konkurransen.  Etter UKM vil hun fortsette musikken videre og har planer om å melde seg på andre sangkonkurranser som Idol.  At drømmen hennes er å kunne leve av musikk legger hun ikke skjul på.

Av Sam Eyde VGS – Tora Amundsen og Eivind Lyngroth (foto)

«My one and only love»

$
0
0

Kristine Jaabæk er 13 år og kommer fra Birkenes. Hun går på Engesland Skole og er deltaker i UKM i Aust-Agder.

KristineJ
Kristine Synger i årets UKM, og deltar med jazz. 

Kristine valgte å delta på UKM fordi hun elsker å synge, og ønsker å vise frem det hun kan. På fritiden har hun begynt å lære seg litt piano også, og håper at hun kan bli flinkere til det også etter hvert.

Mange av deltakerne på UKM forteller at en av grunnene til at de melder seg på UKM er fordi de syntes det er fin erfaring og at de syntes det er gøy å få en mere profesjonell tilbakemelding på det de gjør. Kristine er intet unntak.

- Ved å delta på UKM får man en rekke muligheter, blant annet at man blir hørt av flere, og man kan få en litt mer profesjonell tilbakemelding på det man gjør, forteller hun.

Kristine har drevet med sang siden hun var liten, og trives med det. Det er såklart mange forskjellige sjangere innen musikk, men Kristine har funnet sin vei.

- Nå for tiden synger jeg mest jazz, fordi jeg syntes det er en rolig og spennende sjanger, samtidig er den gøy å synge.

På UKM skal hun synge en sang som heter «My one and only love». Hun uttrykker seg ofte gjennom musikken, og ønsker å formidle det hun synger. Ambisjonene hennes for fremtiden er å bli bedre på det hun gjør, synge og kanskje spille et instrument, og at flere legger merke til henne og kanskje kan se opp til henne.

Av: Sam Eyde VGS – Andreas Birkeland, Oddvar Elgvin, Veronica Arnesen, Tristan Van Kaam og Johanna Henriksen.


UKM er en god mulighet for unge å vise frem talentet sitt, og denne muligheten har Kaja Honnemyr(17) benyttet seg av.

$
0
0

Kaja Honnemyr er ei 17 år gammel jente fra Iveland i Aust-Agder. Hun går i andre klasse på medier og kommunikasjon, og er deltaker på ungdommens kulturmønstring i Aust-Agder. I år har hun meldt på to bidrag, begge i kategorien utstilling. Innenfor denne kategorien har man muligheten til å stille ut det man ikke trenger en stor scene for å vise frem, nemlig kunst, fotografier og tegninger.

KajaH

Hun valgte å delta på UKM, fordi hun har lyst til å se hva andre synes om bildene hennes. Ved å delta på UKM får hun muligheten til å få ærlige tilbakemeldinger av folk som har erfaring og er kvalifisert på området. Hun begynte å fotografere fordi hun synes det var interessant, og det var også derfor hun begynte på medier og kommunikasjon.

- På medier og kommunikasjon får man tid til å lære seg utstyret og ta det i bruk i skoletiden, forteller hun.

Begge bidragene hennes er fotografier som er fotomanipulert, og det er dette hun driver mest med. Hun tar flere forskjellige bilder, setter dem sammen og redigerer dem i Adobe Photoshop. Dette programmet får de også opplæring i på skolen. Grunnen til at hun liker denne stilen så godt, er fordi hun synes den er interessant, og det hun gjør skaper en annen type virkelighet. Med andre ord et mer realistisk bilde av fantasien vår. Hun liker det hun driver med og bruker foto kun som en hobby, og hun har ingen spesielle ambisjoner for fremtiden.

Av: Sam Eyde VGS – Andreas Birkeland, Oddvar Elgvin, Tristan Van Kam, Johanna Henriksen og Veronica Arnesen

Gjengen i «LYS»

$
0
0

lys_c1_johanne
Bandet LYS er en pop gruppe fra Åmlid som består av de tre ungdommene Ingvild, Daniel og Even.

Med mange fans fra lokalområdet har de kommet videre til fylkesmønstringen i Arendal.
Bandet har spilt sammen i ca. 2 år, det Ingvild med sang og keyboard, Even på bassgitar og Daniel på trommer. Tidligere var det flere medlemmer i bandet.
-    Vi spiller mest pop, men også en blanding av masse forskjellig, forteller Daniel.
Det var Ingvild som kom på ideen om å melde bandet med på UKM. De hadde vært med i fjor og syntes det var veldig gøy derfor ville de være med i år også.
Daniel er ikke bare meldt på UKM med «LYS», men har også vært med tidligere med skuespill.
-    Det verste som kan skje på scenen er at Even spiller feil, spøker Daniel.
Bakgrunnen for navnet til bandet er at de ville ha et norsk navn, selv om de har engelske sanger. Alle tre var enige om at «LYS» hørtes bra ut, og de visste heller ikke om noen andre band som hadde dette navnet.
-    Det vi gleder oss mest til med hele UKM er å spille på scenen. Bare det å være med før hele showet er også veldig gøy, sier de seg alle enige i.

Even Aaser Tveit (15), Ingvild Flottorp (15) og Daniel Hals (14) er klare for UKM.

Av: Sam Eyde Vidergående Skole – Line Midttun, Lise Valle, Rebekka Haukeli, Robert Sivertsen McGhee, Fredrik Opheim og Johanne Ludvigsen.

 

 

UKM Aust-Agder Videoreportasje: Ida Marie

UKM Aust-Agder Videoreportasje: Lys

Videoreportasje: Akrylmaleren Inger Janette

$
0
0

Fra Åmli skole er kunstneren Inger Janette med på UKM med et av sine akryl malerier. Hun har gått på kunstskole i ca. 5 år til sammen og maler mest akryl bilder på lerreter.

ingerJ
Inger Janette Retterholdt (13) med et av hennes andre malerier

http://www.youtube.com/watch?v=oOxoqvL6rsY

Fra Åmli skole er kunstneren Inger Janette med på UKM med et av sine akryl malerier. Hun har gått på kunstskole i ca. 5 år til sammen og maler mest akryl bilder på lerreter.

Inspirasjon til maleriene sine får hun fra naturbilder, men også fra bøker hun har hjemme med malerier fra kjente kunstnere. Av alle kjente malere klarer hun ikke å velge en som inspirerer mer enn andre.

Det var en sammen med en venninne hun kom på ideen om å melde seg på UKM. Venninnen meldte seg på med sang mens Inger Janette hadde lyst til å stille ut noen av bildene hun har malt.

- Om jeg vinner så hadde jeg blitt utrolig glad, jeg tror jeg hadde vært litt stum, sier Inger Janette

Utenifra får hun veldig mye støtte av venner og familie som synes det er gøy at hun meldte seg på.

- Det jeg gleder meg aller mest til er å møte folk som har samme interesse som meg. I tillegg så gleder jeg meg til å se på bildene til de andre deltakerne, sier Inger Janette

Av Sam Eyde Vidergående skole –  Line Midttun, Fredrik Opheim, Lise Valle, Rebekka Haukeli, Robert Mc Ghee, Tor Arne Karlsen og Johanne Ludvigsen

Viewing all 157 articles
Browse latest View live